21.01.2015 г., 7:54 ч.

Мечта 

  Поезия
367 0 0

Мечтая да бъда пеперуда красива

над полята волна да прелитам‚

да вдишвам аромата на цветята‚

в гората денем да се скитам.

 

Мечтая звездите с ръка да докосна

на пухкав бял облак в небето да се нося‚

да срещна в ноща луната и приказки

в унес тя да ми разказва.

 

Искам морска русалка да бъда,

да събирам перли от морското дъно‚

от корали гердан да си правя‚

със златните рибки да играя.

 

Искам да бъда в нощта светулка

искам на щуреца да съм булка‚

да му дарявам с любов милувка‚

да ми свири вечер със цигулка.

 

Мечтая да съм цвете нежно,

сутрин да се къпя във роса‚

ветрец да ме гали и полюшва

да разнасям аромата на цветя.

 

Искам венец от цветя да направя

с косите си златни плитки да правя‚

с хвърчило радостно да тичам и

всичко във живота да обичам.

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??