Мечтая да бъда пеперуда красива
над полята волна да прелитам‚
да вдишвам аромата на цветята‚
в гората денем да се скитам.
Мечтая звездите с ръка да докосна
на пухкав бял облак в небето да се нося‚
да срещна в ноща луната и приказки
в унес тя да ми разказва.
Искам морска русалка да бъда,
да събирам перли от морското дъно‚
от корали гердан да си правя‚
със златните рибки да играя.
Искам да бъда в нощта светулка
искам на щуреца да съм булка‚
да му дарявам с любов милувка‚
да ми свири вечер със цигулка.
Мечтая да съм цвете нежно,
сутрин да се къпя във роса‚
ветрец да ме гали и полюшва
да разнасям аромата на цветя.
Искам венец от цветя да направя
с косите си златни плитки да правя‚
с хвърчило радостно да тичам и
всичко във живота да обичам.
© Екатерина Маслинкова All rights reserved.