30.05.2007 г., 14:11 ч.

Мечта 

  Поезия
621 0 7

 Мечта

Какво ли щеше да е, ако отдавна,
а не на зряло аз те срещнех?
И щяха  ли да имат давност,
и Обич, и Сърца горещи?

Ти - прекалено млада, аз пък - малък,
преди шестнадесет години.
Не вкусила корави залък;
Не минал през жарави. Сини.

Гадая само... И мечтая...
Да, странно е - назад във времeто:
Да те прегърна и погаля,
когато си била... безвременна.

Какво ли щеше да е? Какво ли...

18/12/2001 Сингапур

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??