На този уикенд, аз реших,
да завещая скромен стих –
да опиша там, накратко,
как ще мързелувам сладко...
Ще се разхождам по пижама,
ей така – със кеф за двама,
кафето дълго ще си пия,
съдове – не ща да мия!
Прането може да почака,
в пералнята май нещо трака...
Защо ли трябва прах да бърша,
друг ден може туй да свърша?!
Прахосмукачката ще си почива с мен,
мога да я ползвам – в други ден!
От снощи яденето ще претопля –
ще минем някак без да готвя!
Ще се метна, с кучето, в колата –
газ до дупка... и в гората,
ще се разхождам, аз, на воля –
с птиците ще пея и говоря!
На битовизъм няма да робувам –
на мен си ще угаждам, ще пътувам!
Ще си взема одеяло и консерви –
и мъжа ми, няма да ме нерви!
Техниките всички, ще изключа
и сетивата за Природата, ще включа –
с енергия, ще заредя душата,
че от стрес – се стегнала горката!...
Ароматна Пролет пак дошла е
и ме кара неусетно да мечтая...
... Ей, напече ме, ще ставам аз от тука –
работа ме чака... ще хвърля и боклука!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ АПРИЛ – ДЕН НА ХУМОРА И ШЕГАТА!!!
© Pepi Petrova Всички права запазени