16.09.2017 г., 22:48 ч.

Мечтата на рибата 

  Поезия » Философска
646 0 6

Басня от Генка Богданова

Рибата мечтаеше да стане
ПРИМА сред световните сопрани
и в блестящи опери, чудесни
да запее арии известни  -
на Тоска, Виолета, Чо-чо-сан...
В репертоара си, добре  подбран,
тя да включи всички роли трудни.
Да запее серенади чудни,
да засрами морските сирени.
Награди най- бляскави  да вземе.
А гласът й мощен да се извиси
до всички непознати висини,
оперните сцени да владее…
Мечтаеше си тя че ще успее
света културен с ГЛАС да покори...
Но Рибата  забравяше, уви,
своята трагедия голяма -
жалко, беше се родила НЯМА!

Друже, чуй съветът ми разумен,
бъди мечтател ти, ала и умен!
Помни, след невъзможните мечти
като глупак не тичай вечно ти

 

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??