4.08.2005 г., 23:22 ч.

Мечтател 

  Поезия
804 0 3
Мечтател

Ако можеше да бъда бяла птица
да летя волно над морската шир
в човка да нося малка искрица
от огъня на безпределния всемир

Ако можеше да дишам под вода
в унес до забрава щях да плувам,
да изследвам неоткрити чудеса
с морските животни да танцувам.

Ако можех да погледна през очите
през погледа на нашия Създател
о, тогава щяха да минават дните
на чай с морето-моя верен приятел.

Ако можех...ако можех..но, уви
аз съм просто едно голямо дете
мога само да взирам жадни очи
в омайния образ на моето море.

И няма сила, нито място където
да изтлеят, да повехнат мечтите.
Те са тук, пулсират в сърцето
под тъмносиния шум на вълните.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??