6.01.2023 г., 13:23 ч.

Мечти 

  Поезия » Хумористична
502 0 0

Ех, да можех в леглото кораво

всеки път да си пийвам здраво-

кога руйно, отлежало вино,

от което отиваш на ,,кино",

 

с тез вратни пържоли пусти,

далеч от всякакви ,,фусти"

или на агнето плешката-

абе, ей тъй-седешката,

 

кога старо шотландско уиски

заедно с приятели близки

и с мезе- тънка луканка,

правена от баба ми Станка,

 

кога, в краен случай, ракия

с хрупкава домашна туршия

или с пресни домати.

Ей туй е животът, егати!

 

Щото, и не на диета,

пия само ментета,

хапвам хиляди ,,Е"-та

и не вдигам самолета!

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??