15.12.2016 г., 11:05 ч.

Мечти 

  Поезия » Свободен стих
283 0 0

Аз съм малък човек,

от мъничък град,

със голяма мечта

за големи дела.

 

Аз искам къща за двама 

да построя.

Със градинка, тревичка

и малко цветя.

 

Във градинката куче,

кафяво на цвят

ще си бяга на воля 

и ще ми тъпче цветята.

 

До къщата искам

да има гараж.

Във гаража да има

стелаж до стелаж.

 

На стелажите – книги,

книги безчет.

А под тях ще паркирам

бял Мерцедес.

 

С белия Мерцедес

ще обърна света - 

Германия, Франция,

Франкфурт и Рим.

 

Но където да ида

ще искам аз

да се върна във моята

къща за двама.

 

Със градинка, тревичка

и малко цветя,

и кучето кафяво,

дето бяга си там.

 

Аз съм малък човек,

от мъничък град,

със голяма мечта

за големи дела.

© Константина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??