12.01.2024 г., 15:58 ч.

Мечти - илюзии 

  Поезия » Любовна, Друга
156 1 1

От малка още те познавах
и все те търсех сред децата.
В измислен поглед замечтана
се криех в клона със листата.

 

Небето късно вечер спеше,
заспивах в лунен рог със него.
Ти горе чакаше ме вече,
люлееше ме леко, леко.

 

Пораснах и веднъж случайно
аз срещнах две очи горещи.
И огън между двама пламна,
но кой ли срещу мен стоеше!

 

Ти беше! Същият! Ти беше!
А детството далеч остана.
И пак небето вечер спеше.
Мечти – илюзии, пепел само…

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??