Мечтите са безплатни,
навярно, може би,
единствено когато
останат си мечти.
Поискаш ли, обаче,
да въплътиш мечта -
до смърт ще ти се плаче
от нейната цена.
Започнеш ли играта -
ще плащаш като поп.
Дадеш ли си душата -
в изпразнения джоб
желаното прибираш,
с усмивка на уста.
Но туй, което имаш,
дали ще е мечта?
© Яким Дянков Всички права запазени