25.02.2006 г., 23:31 ч.

Между живота и смъртта 

  Поезия
608 0 1

Откраднати мечти,

Убити спомени,

Забравени души,

Това е живота ми.

Жестока борба,

Между живота и смъртта.

Да живея или да умра,

Изборът е това.

Искам едно,

Ала оказва се друго.

Искам живот,

Ала получавам…нищо.

Ха-ха нима това е живот?

Да скиташ без брод,

За капка любов.

Да бъхташ до гроб,

За да дадеш живот.

Викове страшни раздират нощта,

Крясъци гръмки пронизват града,

Хора се молят за по добра съдба..

Ала има ли смисъл това?

Явно загубихме тази война.

Защо глави не сведем,

И не се предадем.

Нямам сили вече за тази борба,

По добре да бях избрал смъртта,

Пред тази жестока война.

Но въпреки всичко,

Да не губим надежда,

Защото все някога ще надделее нашата правда,

И над главите ни ще изгрее красива дъга,

В знак на примирие и красиви земни блага.

© Владимир Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересен замисъл, но е можело да го напишеш по-добре.Вмъкнал си много истини които придават оригиналност.Лично на мен ми харесва това което си написал но може би трябва да пробваш да го по преправиш малко.е 5 от мен.
Предложения
: ??:??