14.02.2020 г., 20:40 ч.

Мелник 

  Поезия » Пейзажна
639 0 0

МЕЛНИК

 

Крила на ангели, застинали
над южни склонове на Пирин,
от бели пясъци се вдигнали
раздиплените пирамиди.

 

Сред тишина на въздух бистър
в чинарите полъхва песен,
край къщите асми увиснали
със гроздове на златна есен.

 

От древността тук блика сила
във зидове вградена памет,
кръвта на мелнишкото вино
разпалвала в гърдите пламък.

 

Гнездо от светлина родено
със дух свободен, с вяра свята,
с лъчи от слънцето споено,
да бъде вечно на земята.

 

2018-2019

 

© Мария Шандуркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??