3.08.2007 г., 11:47 ч.

Месечко, Месечко... (Призма 43) 

  Поезия
505 0 1

Месечко, Месечко...

Като теб съм, Брате - (ако светя) -
светя с отразена светлина...
Наоколо - Звезди. От злато!
Що не чувствам топлина?!?

Дали аз съм нещо в грешка?
Дали пак не съм разбрал?
Макар да съм си пешка -
светя си - не съм ли цар?

Слабо ще ви стопли, зная,
мойта Чужда светлина,
но и още нещо - зная:
С отразена светлина
няма да ви изгоря!

Месечко, Месечко...
Като теб съм, Брате.

5 Февруари 2004, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??