При ясен хоризонт
на Земята роден –
тук с мирен фронт
е новият ден.
Човекът самотен,
заплетен с тайни –
много грамотен
въздиша безкрайно.
Очите без блясък,
натежали с тъга –
от болката рязка
виждат врага.
Погледът плавен,
през времето минал –
като безславен
показва загинали.
Тук – при хоризонта
от близка промяна,
отричайки фронта,
ставаме засмени...
© Айдън Софуев Всички права запазени