22.08.2013 г., 21:51 ч.

Метаморфозите на камъка 

  Поезия » Философска
443 0 2

 

Камък във водата.

Енергия, която ражда  кръгове.

Когато кръговете вече са невидими,

водата се изпълва с кръгъл страх.

Мигът на изненадата е в пръските,

 убежище  за преживяна болка.

Камък във водата.

Убиецът нанесъл смъртна рана,

а от стенанията ù онемяват рибите.

Прободна рана в пясъчното дъно,

откупена с цената напобедата.

Осъден е да бъде пленника

позеленял от безизходица.

Камък във водата.

Наградата е бързей ускоряващ,

докосващ с дъх далечината,

подмол, във който да нощуват

русалки и брегини, и водници.

Погълнал и разтворил във утробата

зова прощален на удавници

и изповедта на бродещите влюбени.

Камък във водата.

 Архифакт като света

със крилата на среднощен демон

и със бълбукащия глас на ромон.

Камък във водата.

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Интересно ми беше и ме замисли. Поздравления!
  • Осъден е да бъде пленника.Интересни размисли. Благодаря ти !
Предложения
: ??:??