15.10.2017 г., 15:13 ч.

Ми рекоа 

  Поезия » Любовна
308 2 3

Ми рекоа патот е долг
ми рекоа добро е да се лаже
го живеев својот сон
и никој веќе не ме поздравуваше
не најдов лек за мене
и за луѓето што ги повредив
им реков моите реченици се моја биографија
копајте во нивните корења
и таму ќе ме најдете
ми рекоа драгоцените песни
ќе ми ги изгорат во каминот
и од чадот ќе ми направат
црно-бел портрет
рекоа сешто
и с
è стана прашина во ветер.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??