24.10.2010 г., 18:51 ч.

Миг да се вкопчим отново 

  Поезия » Любовна
1072 0 17

Колко угасващи въглени тлеят в огнището...
Пукат прощално, а въздухът трепкав дими.
Час или два... И ще станат подобни на нищото.
Някъде в тъмното ние ще млъкнем сами.

Топло ни беше. Не търсехме вълнени халища.
Кюнецът чак до червено рисуваше блян.
Греехме пръстите с нашата трепетност палеща.
Пламваха думите в шепот, от зов разгорян.

Зимата драскаше вихри в стъклата разплакани.
Скърцаха вятърно грохнали стари греди.
В глухата бъдност на утрото, тъй недочакано,
бавно изстиваха куп уловени звезди.

Наръчът вече привърши. Изчезнаха трупите.
Огънят - гладен, а няма какво да яде.
Съчки останаха... Чувства, но някак пречупени,
скрити от чуждите погледи с тънко перде.

Вече е миг да се вкопчим отново, до скъсване.
Тлееща вярност да спомни семеен олтар.
За да си кажем със теб не студеното: Късно е!
Рано е още! Виж, има в огнището жар!

(От "Жълтици в дъбовата ракла")

© Лъчо Калъчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??