3.08.2011 г., 10:02 ч.

Миг-Нежност 

  Поезия » Любовна
1294 1 4
МИГ-НЕЖНОСТ

 

“Ще бъдем два листа отронени...”


Драгомир Димитров - „Фамилия Тоника”

Сънувах ли късната есен?
В очите ни – слезе небето...
Сроди ни, с божествена песен,
най-волната птица... Сърцето!

Прозвъннаха сребърни клони...
Въздъхна самотен лист в мрака.
Взел огън от всички сезони,
под снежния купол нас чакал.

Неземен копнеж ли понесе
душите... от обич – ранени?
Миг-нежност венча ги със песен.
И литнаха те – устремени.

Оставили свой отпечатък...
Свят приказен, тъй ненагледен!
Дъх само бе пътят им кратък.
Танц шеметен – пръв и последен.

Свистят ветровете ревниви.
А те – коленичат пред Бога.
Целуват Земята, щастливи,
преди безпощадното: Сбогом!

© Павлина Стаменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??