Миг преди бурята само
някак измамно е тихо.
После ще лумне бял пламък
и скоро няма да стихне...
В огъня там ще умират
страсти и ласки предишни…
Отговор дълго ще дирим
как и защо с теб сгрешихме?...
Гасне и сетна надежда
светъл път двама да хванем
дето далече извежда!...
Няма как вече да стане!
Тътенът близко се чува,
блясват светкавици, ето –
бурята вънка лудува,
огън ни праща небето!...
Плащаме старите грешки,
наша е само вината!...
Търсихме път безуспешно...
Днес е жестока цената!...
Бурята, знам, ще отмине...
Болката в нас ще остане,
за да прерасне с години
в зла, незарастваща рана...
© Роберт Всички права запазени