16.09.2012 г., 21:16 ч.

Милостива, безпощадна и блудна... 

  Поезия » Друга
1370 1 20

Най-хубавата жена 
е горестна, ничия и на есен,
докато танцува смъртта си по краденото грозде,
меси циганско лято 
със сълзата на дете и любовница...
А е просто момиче...
Над пазвата ù
ни кръст, ни синьо мънисто.
И върви,
вярна само на себе си.
Псува кратко
и иска светът да е бъчва,
да изпие кръвта ù
с прежаднелите устни на скитница...

И в зноя всички малки жени
разплитат косите си...
И не се боят да се надлъгват с огъня...
А тя го е надлъгвала 
и все е коленичил до леглото ù
като жених,
поискал да ù сложи пръстен...
И все така го е целувала 
и непревзета го е пращала по дявола...

Най-хубавата жена
е милостива, безпощадна и блудна...
Ще я видиш на майските люлки
да пристава на вятъра
и с разкъсана риза 
от гръдта ù мед и отрова да капят...
И е просто момиче...
Което ще ти иска всичко,
за да положи в краката ти свят...
Или ще плюе на Троя, на Рим 
и на теб...
Защото не вярва в героя,
непораснал до мъж...

© Рени Бакалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??