Миниатюри
Боли ли я тревата окосена?
Аз не знам.
Боли ли го камъкът на две строшен?
Аз не знам.
Боли ли я водата в жарава угасена?
Аз не знам.
Но мене ме боли,
че далеч, далеч отиваш ти.
******************************************************
Очаквам да дойдеш
при мен в нощта.
Със мен да бъдеш,
моя мечта.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени
аз знам - не боли.
Ако полудели чувства ме разделят на две,
аз знам - не боли.
Ако в живият огън на своя живот изкипявам,
аз знам - не боли.
Ако трябва да тръгвам, макар да тежи -
това е съдба, и пак не боли.
Поздрави Пещерски.
Страхотен стих!