6.06.2016 г., 15:09 ч.  

Миротворение 

  Поезия
319 0 0

 

 

 

Морна е тишината, опъната

като тетива на лък,

струнно огъва се

и душата ми - ох, чекрък ...

Навивам като прежда

от житейското кълбо

нечия мъка и надежда -

днес да ги сплета в едно ...

... да поема тръпни длани,

да помилвам нечие лице,

парченце да чупна от зората

и го слепя в едно сърце ...

Спокоен тогава ще притихна,

облечен в нова бяла риза

и струнна песен ще политне

към нещо, възкръснало наблизо ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??