7.03.2019 г., 23:05 ч.

Мисли за мене 

  Поезия » Свободен стих
411 0 1

Мисли за мене като за огън,
който ще разпалва мечтите ти.
Мисли за мене като дъжд,
който ще отмие сълзите ти.
Мисли за мене като за вятър,
който гали лицето ти.
Мисли за мене като за буря,
която калява волята ти.
Мисли за мене като за светкавица,
която огрява тъмните ти пътеки.
Мисли за мене като за цвете,
което радва очите ти.
Мисли за мене като за ягода зряла,
с която ще утолиш глада си.
Мисли за мене като изворче бистро,
от което ще пиеш при жажда.
Мисли за мене като за роса,
за да е свежо утрото ти.
Мисли за мене като за звезда,
която ще те води по пътя ти.
Мисли за мене като за луна,
която ще разпалва копнежа ти.
Мисли за мене като за птица,
за да е волна душата ти.
Мисле за мене като за стих,
за да е красив живота ти.
Мисли за мене като за приспивна песен,
за да е сладък съня ти.
Мисли за мене като за въздух,
за да дишаш свободно.
Мисли за мене като за земята,
за да бъдеш щедър.
Мисли за мене като за любов,
която смущава съня ти.
Мисли за мене като за обич,
която ще осмисля дните ти.
Ако пък не можеш, просто ме забрави.

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??