16.07.2010 г., 20:24 ч.

Митничарски химн 

  Поезия » Хумористична
1987 0 14

Аз съм беден митничар.

Не поглеждай беемвето

зад високия дувар,

джипа лъскав и къщето.

 

Чужд е всичкият имот

(на един приятел близък),

а пък блъскам цял живот

аз с едничката си риза.

 

Неуморно, в зной и студ,

вадя хляба с пот на чело.

Теб прославям с моя труд,

Родно Митничарско Дело!

 

Нека плюят ме и чернят,

че живял съм като бей.

С таз заплатица мизерна,

как, кажи, се богатей!?

 

Митнице, за тебе, мила,

аз на всичко съм готов –

на държавата закрила,

моя болка и любов!

 

припев:

В теб замръквам късно нощем,

в теб осъмвам сутрин рано.

Нека всички ревнем мощно:

Да живее Ваньо Танов!

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??