17.03.2011 г., 23:22 ч.

Младост? 

  Поезия » Философска
396 0 0

"Младост?"

Терор и насилие,
жестоки религии -
младостта ни отминава в скръб и самота,
войни и оръжие -
апокалиптично съдружие,
а животът ни не струва и пукната пара!
Животът ни е като крехко цвете,
брулено от вятър зъл...

Терор и насилие,
жестоки религии -
напъхани в ковчези са цветята,
на смъртните ни грехове
са заковани за лицата.
Мъртви цветя, смачкани в калта,
откъснати от нечия безжалостна ръка...

Терор и насилие,
жестоки религии -
главите ни са пълни с купища лъжи,
войни и оръжие -
апокалиптично съдружие,
без милост Човекът живота руши!
Нима това е младост?
Питам!
Живот ли е това?
Не живот,
а мъчителна и бавна смърт,
агония...

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??