9.11.2007 г., 11:01 ч.

Млъкни! 

  Поезия
972 0 12
 

 

 

Погледни се в огледалото, старче!

Косата ти,

бяла и рехава

като пяна на морска вълна.

Лицето ти,

набраздено

като кората на бук многолетен.

Очите ти,

сухи и тъмни

като изоставен, пресъхнал геран.

А под тях

грозни торбички

от изпита на гладно ракия.

 

МЛЪКНИ!

Като морска вълна

ще разровиш косите ми с палави пръсти.

Под бука многолетен

ще намериш прохлада,

 когато със страстни целувки

обсипеш лицето ми.

От очите ми,

като от пълноводен геран,

ще бликнат буйните вади

на твоята обич.

 

А торбичките...

Ето офертата!

От мене ракията,

а ти ще приготвиш салатата.

 

 

© Желязко Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??