5.02.2013 г., 17:56 ч.  

Много мога, много знам 

  Поезия » За деца
892 0 6

Вече съм голям и зная 

колко прави две плюс две,

азбуката до края

 и какво ли още не!

 

Трите имена си зная,

даже точния адрес

и рождената си дата (зная) -

празник имам точно днес!

 

От хартия самолет да правя

и цветя от пластелин,

и отлично различавам

цветовете до един.

 

С водните бои рисувам 

като истински художник аз,

нищо че след мене чисти 

мама повече от час.

 

С инструментите на татко

всичко ремонтирам аз.

Може майстор пък да стана,

казва дядо с топъл глас.

 

Мама пък ме праща

на уроци по солфеж.

И от нотите разбирам,

на пианото съм вещ...

 

Със клавишите играя

все едно с деца навън,

изпод пръстите ми все излиза 

веселото ''звън, звън, звън".

 

Много нещо зная,

много съм голям,

но понеже да чета не зная 

на училище ме пращат - знам!

 

 

© Антония Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??