24.04.2008 г., 9:02 ч.

Многозначително 

  Поезия
616 0 21
Някой вече спи,
някой вече спуснал е завеси.

Може би решил е
сложен ребус от живота си
и превърнал в стих
много болка и превратности,
пляскал весело на слънцето
и проврял се между пръстите,
пял негласно като "сънчо",
в тъмното видял... дявол как се кръсти...
В бездната на низки страсти,
не, не ще се хвърли той,
даже и с емоции необуздани.
"Трудно е да бъдеш Бог",
казват братята Стругацки...
Бистра съвест в мен богува.

Някой вече спи,
някой иска пролет да сънува!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??