9.02.2011 г., 12:17 ч.

Модерна инквизиция 

  Поезия » Гражданска
479 0 0

Общоприетото: това, това
и третото.
Ако си вън,
ще спиш ти
вечен сън.
Има общоприети норми,
факти, поведение.
Те са универсални
и безспорни.
Нямаш право на различно мнение.
.
Ти нямаш право да наддаваш глас
и лошия в очите чужди да подкрепяш.
Ти нямаш право, инак твоя час
последен и финален ще усетиш.
.
Ти нямаш право мисли да изказваш,
нямаш право и да се съмняваш.
Ти нямаш право злото да показваш,
нали чрез него все внимание получаваш.
.
Ти нямаш право да си уникален,
ти нямаш право критики да пишеш
и говориш.
Актът подобен, знай, ще е фатален,
дори и като другите ще дишаш,
без да спориш.

© Светозар Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??