МОЕТО ЛЯТО
Svima ću pričati da moje leto si
/На всички ще казвам, че си моето лято/
Neven Živančević
Обичам дъжда, но него го няма,
обичам вълните – и те са далече,
с любовта си отиде – беше голяма,
от мен си тръгна, няма те вече!
Горещото лято - ти само си мое,
но толкова много ми липсва морето!
На кой ще казвам името твое,
което пазя вътре в сърцето?
Но имам спомени с тебе красиви,
дайкири червено, непохватно разлято,
погледи дълги, дори закачливи...
На всички ще казвам: „Тя е моето лято!“
01.08.2015 г. Велин Иванов Гюргаков
© Велин Всички права запазени