Aug 2, 2015, 11:08 AM

Моето лято 

  Poetry
429 0 4

МОЕТО ЛЯТО

 

                                                   Svima ću pričati da moje leto si

                                                                       /На всички ще казвам, че си моето лято/

                               Neven Živančević

 

Обичам дъжда, но него го няма,

обичам вълните – и те са далече,

с любовта си отиде – беше голяма,

от мен си тръгна, няма те вече!

 

Горещото лято - ти само си мое,

 но толкова много ми липсва морето!

На кой ще казвам името твое,

което пазя вътре в сърцето?

 

Но имам спомени с тебе красиви,

дайкири червено, непохватно разлято,

погледи дълги, дори закачливи...

На всички ще казвам: „Тя е моето лято!“

 

 

01.08.2015 г.                                                                    Велин Иванов Гюргаков

© Велин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така си го написал, че и аз ще ги пазя дълго спомените от лятото ти Поздрави!
  • Благодаря ти! И да не продължи вечно, ще си имам хубави спомени!
  • И ти си написал твоята приказка! Тъжна е, но пък такава нежност излъчват думите ти..„На всички ще казвам:„Тя е моето лято”, че някак си не усещам тъга...мисля, че твоето лято ще продължи вечно! Поздравления за прекрасния стих!
Random works
: ??:??