26.11.2011 г., 14:35 ч.

Моето училище 

  Поезия » За деца
6534 0 1

В моето  училище  прекрасно

всичко ми е много ясно,

трябва правилата да се спазват

госпожите, за да не ни наказват.

 

 

Сутрин гладя свойта униформа,

за да бъда във прилична форма,

но проблем ми все създава

вратовръзката лилава.

 

 

Чантата ми подредена,

до бюрото чака наредена,

но тежи ми във ръката,

чак изтръпва ми горката.

 

 

И в училище съм вече

„Закъсняваш!” – някой рече.

И звънецът се изсмя -

„ Хайде  закъсня!”.

 

Класната ни влиза в час,

а дежурните със пълен глас

казват: „Клас стани –

госпожата посрещни”.

 

 

Математика е първи час

и на черната дъска

се явяват цифри, дроби

и дълги уравнения със скоби.

 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??