4.08.2006 г., 17:45 ч.

Мой стих 

  Поезия
693 0 14

Искам да те имам цял -
със радостите и със скърбите,
а ти се връщаш, извървял
до край разтегнатите пътища.


И се завръщаш уморен
след сблъсъка със невъзможното,
непобеден, но наранен,
на колене пред прага грохваш


и молиш глътка топлина
след крясъците и обидите.
Аз като любеща жена
в прегръдка нежна ще те вдигна,


ще плисна шепа светлина,
праха ще смъкна на въздишки,
сама ще съблека вината,
на песен ще превърна нищото...


И раните ще зарастат,
с косите си ще те завия...
Но с втурването на деня
ще е останал лист хартия,


попил мастило и сълзи,
внезапно натежал от рими...
А в мен до смърт ще заболи
от радостта, че те е имало!


© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??