9.05.2018 г., 9:56 ч.  

Може би 

  Поезия » Любовна
367 0 0

 

 

Може би

 

Потърсих себе си сред ветровете,

сред капките на пролетния дъжд.

В облаците и във снеговете.

Пребродих аз света нашир и длъж.

 

В стаята пленила тишината

споменът не спира да боли!

Търсех себе си! Ала съдбата

бе решила само да мълчи!

 

Не намерих себе си в мечтите,

там, във тях живееше и ти!

Нямах сили за да спра сълзите.

И при теб ме нямаше, уви!

 

Бях изгубил вярната посока,

скитах се без вяра и без път.

Вечността безскрупулна, жестока

чака ме на всеки кръстопът!

И така животът продължава.

Може би съм в твоите мечти?

Някъде където с теб сме двама.

Само двама с тебе – аз и ти!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??