25.04.2010 г., 20:56 ч.

Може би е глупаво това... 

  Поезия » Любовна
809 0 11

Може би е глупаво това...                                                      

 

                                             Юлето & Канибал

 

Празна стая. Празен булевард.
Празни  улици със празни хора.
Вече няма да съм бодигард
на прелитащата покрай теб умора.

 

- Празен дом и празен каталог.
Зяпам втори час и гледам тъпо.
Вече ми се спи да пия сок,
а пък ти си чужд и недостъпен.

 

- Може би е глупаво това,
че ще искам с тебе да говорим.
Може би е прилив на брега,
уж красив, а всъщност – илюзорен.

 

- Точно този прилив чакам аз –
да отмие глупавите мисли,
да приижда всеки път във нас,
да ни топли и да ни осмисля...

© Юлиана Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??