1.04.2021 г., 21:33 ч.

Може ли един човек да бъде всичко 

  Поезия » Любовна
756 1 1

Може ли един човек да бъде моята вселена

Събрала в себе си безбройни светове

Да бъде всичко от което се нуждая

За да бъде животът ми изпълнен с цветове

 

Може ли един човек да бъде глътка въздух

Тъй нужна ми да вдишам, за да бъда жив

Да бъде глътката вода, която утолява

Мене, по пътя на живота тъй трънлив

 

Може ли един човек да бъде всичко

Молитва, отговор и моята съдба

А без него аз да бъда просто нищо

Плът, но празна с липсваща душа

 

Ще отговоря Да, наистина възможно е това

Защото само Ти ме караш аз да дишам и мечтая

Само в твоя поглед виждам хиляди слънца

А в усмивката ти пъстроцветната дъга

 

Единствено във прегръдката ти топла

Намирам аз прибежище от всяка буря зла

А гласът ти, с всяка чудна в него нотка

Щом чуя го, ме кара над света да полетя

 

Така че Да, наистина възможно е това

Един човек в живота ми да бъде всичко

За него само да се будя, дишам и умра

И с него пътя си докрай да извървя

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любовта е най-прекрасният дарот Бога! И най-достойната, да бъде възпята! Поздравления!
Предложения
: ??:??