6.03.2013 г., 14:48 ч.

Можех 

  Поезия » Любовна
563 0 1

Можех песен да ти изпея,
но днес ми се мълчи.
Можех стих да ти рецетирам,
но днес гласът ми трепти.
Можех мислено вятъра да прогоня,
но улицата не шепти.
Можеше в сърцето ми изгрева да дойде,
но в душата ми е безсънна нощ.
Можех да отлетя с птиците във висините,
но на крилете си ме отнесе любовта.
Можех звезди да ти дарявам
и душата ми от щастие да крещи.
Можех да бъда твоя загадка,
дълго отговора ти да търсиш.
Тихо тайно да ме гледаш,
нетърпеливо да чакаш всяка среща.
Можех да бъда твоя съдба,
но ключа за щастието ти изгуби.
Можех да бъда твоя мечта,
но ти радостта в клетка затвори.

06.03.2013 г.

© Дени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??