30.08.2009 г., 22:37 ч.

Можех да поискам 

  Поезия » Любовна
608 0 4

Можех да поискам от реката златна
да те доведе на моя нежен пристан,
ала аз поисках да те отведе на онзи пристан,
на който ти и аз сме само приятели!

Можех да поискам от небосвода звезден
твоята усмивка да грее по цялата земя,
ала поисках единствено твоята усмивка
да ме кара да бъда много щастлив човек!

Можех да поискам от океана
да те доведе при мен,
ала аз поисках ти да си отидеш
и до край да си щастлива с него!

Можех да поискам от Лунната светлина
да ме обичаш, тъй както аз те обичам,
ала аз поисках само ти да си щастлива
с мъжа, който те кара да въздишаш нощ и ден!

Можех да поискам от нежната любов
да те имам за себе си завинаги,
ала аз поисках само ти да си влюбена в него,
до полуда - тъй, както аз обичам теб!

Можех да поискам от сърцето ми ранено
да забрави завинаги твоите огнени очи,
ала аз поисках само ти да си щастлива,
а аз да тъжа цял живот за онези огнени очи!

© Пацо Танчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Труден избор! Не всеки е способен на такава всеотдайност!
  • Можеше да поискаш... Но ако беше поискал нямаше да я обичаш! И знай- любовта не винаги се показва с целувки и съвместен живот... Понякога я доказваме, като се откажем от най-милото с едничката цел то да е щастливо. Ти си герой- дано тя го види!
  • благородно и красиво...
  • Романтично!
Предложения
: ??:??