8.10.2016 г., 8:55 ч.

Молба 

  Поезия » Любовна
555 0 3

МОЛБА

 

Горчи във чашата ми миналото...
Прахосвах се по разни кръчми...
По тичане след разни фусти...
А просто трябваше да те обичам!

 

Аз просто трябвало е...просто,
съвсем обикновено да обичам.
Без обещание за вечност, 
дори без обещание за прошка.

 

Така, съвсем спокойно,...кротко,
но силно в тебе да се влюбя,
и на себе си да обещая,
никога да не те загубя!

 

И само туй да обещая! 
На себе си,
а не на тебе.
Повтарям се...
Туй ясно значи,
че искам още малко време.

 

Аз искам още малко време...
Само колкото да те обичам!
Аз искам още малко време...
Само, колкото е вечност!

 

Горчи във чашата ми миналото...
Простих се с твоите очи...
А този стих, молба е закъсняла...
Че не те обичах...Моля те... Прости!

 

Емил Стоянов
07.10.2016г.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??