7.12.2016 г., 21:14 ч.

Молба 

  Поезия » Друга
332 1 2

На Коледа не може да се плаче. 

На Коледата сякаш сме и длъжни. 

Дори когато мъничко юначе 

ни гледа със зениците си тъжни. 

 

На Коледата стават чудеса. 

Защо не стават и по друго време? 

Дали са ни достатъчни?  - Не са, 

Щом на никой нищо не му дреме. 

 

Потънали в луксозните украси 

Ако още малко сте на кеф

откупете се от съвестта си 

ДАРЕТЕ ЗА ДЕЦАТА НЯКОЙ ЛЕВ! 

© Таня Гулериа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Твърде жалко е че държавата не е поела грижата за болните деца, а трябва да събираме подаяния. Но те все пак са мерило на човечността ни
  • Хубав призив, макар че така не се откупва съвест, а се приспива. Харесах!
Предложения
: ??:??