Животът днес е тежък и суров,
престъпност вилнее с пълна мощ.
Народът, гладен и обезверен,
търпи и псува всеки ден.
Защо, Господи, направи
така, че всички да се мразим?
В душите ни нищо не остана,
само завист и алчност голяма.
Войни, бури, земетресение,
природата си казва свойто мнение.
Това е призивът към нас
да станем по-добри във този час.
Нека сърцата да отворим
за повече обич и любов!
Нека всички да живеем
в мир, хармония и разкош!
Моля, да се осъзнаем,
че деца сме на планетата Земя!
И трябва всички да се грижим
за нея като майчица добра.
© Жулиета Вълчева Всички права запазени