6.05.2009 г., 10:19 ч.

Молба 

  Поезия » Философска
831 0 5

Моля те,

остани си такава

като тогава,

когато си била най-щастлива,

най-нежна и искрена,

най-обичана, най-мила!

 

Моля те,

остани си такава -

върху земята корава стъпила здраво,

с усмивка в своя най-тъжен час:

по-забързана и неудържима,

когато те спънат;

отгледала и нежност, и обич

в най-кървящия кът на сърцето си.

 

Моля те,

за да създаваш ред

в хаоса на човешките страсти;

светлина да си

в най-тъмната нощ на безверие;

опора да си за слабия,

за объркания - посока,

спасителен бряг -

за останалия без сила...

 

Моля те,

остани си такава

като тогава,

когато си била най-щастлива!

© Ваня Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??