28.03.2013 г., 18:21 ч.

Молитва 

  Поезия
545 0 5

 

МОЛИТВА

 

Живот изхвърлен като дрипа през прозореца

и кацнал върху клоните на съхнещо дърво.

За него без утеха Богу моля се,

за дните на моя пресипнал от клетви народ... 

 

Прекъсната песен на горди и силни кавали,

несбъднал се танец на млади и дивни момичета,

това е сега. Обиден, презрян, изоставен,

с присъдата прошка да дава, макар коленичил

 

на всички. Без мисъл за линч или мъст.

За него се моля, защото навярно и аз съм виновен

да бъде разпънат на този безмилостен кръст.

 

Дано го усмихне поне моята жалка тревога

и да го видя отново във целия си ръст

да говори спокойно със Бога!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??