Господи! Ти, който Си на небесата,
моля те да дойдеш в моя дом,
поклон ще ти направя до земята -
да чуеш моя молещ зов.
О, Господи, върни ти на Земята
чистата човешка правдина
и, ако не на нас, то, Боже, на децата –
дай живот, изпълнен с топлина.
Моля Те да ми дадеш надежда,
че хората ще станат по-добри,
а не от завист, злоба и омраза
в ад да се превръщат мойте дни.
Господи! Ти, Който ме създаде,
Ти, който ме обсипа с топлина,
прости ми, ако наранил съм някой,
дай спокойствие на моята душа.
Мечтая си да видя на Небето
една звезда, изгряла зарад нас,
да сгрее и душата, и сърцето,
да дойде пак при нас Христос.
Да донесе със себе си Доброто,
хората да станат по-добри.
Това е тя, молитвата ми, Боже,
отправена към Теб, за светли дни.
© Стефан Всички права запазени