8.01.2009 г., 19:41 ч.

Молитва 

  Поезия » Любовна
616 0 0
                                          МОЛИТВА


  Очите ми след теб вървят,
  сърцето ми те вика пак,
  ръцете ми за теб зоват -
  миг без дъх в пълен мрак.
  

  За теб се моля в този час,
  да те видя до мен,
  душата ридае с глас -
  остани, остани още за ден.
 

  Безмълвно отново крещя навън,
  сълзите ми замръзват на студа,
  като снежинки бродят в мрачен сън
  и боли, боли от неистова тъга.
 

  Пръстите ми сякаш те докосват,
  дали умирам, аз не знам,
  лъжите като мечове  брождат,
  оставаш там далече безпътен и сам.
 

  Остани, остани до мен сега,
  не тръгвай, спри - навън вали.
  Спаси душата ми от студа,
  огледай се в моите очи!


  Сега без дъх оставам сама,
  съживи ме за последен път,
  целуни ме, после нека умра,
  очите ми завинаги нека заспят.

© Ани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??