15.08.2019 г., 16:52 ч.

Молитва 

  Поезия
404 4 3

 

Богородице, дево, невесто на Бога!
На колѐне те моля : разпръсни таз тревога,
дето в нас все вилнее и сушѝ духовѐте.
Научи ни най-искрено  да простим греховете
на предателя даже, на врага безсърдечен.
Изпрати милосърдие, благослов неизречен.
Запази добротата, умножи радостта ни.
Нека смело понасяме всякакви рани
със търпение кротко и смирение вечно.
Ние хора сме просто ... направи ни човечни.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??