16.06.2021 г., 13:59 ч.

Молитва 

  Поезия
225 0 0

       Молитва

 

О, Господи, защо е старостта

и болестите, и тъгата?

О, моля те, прати ми младостта

и вечно лято на земята!

 

Във вятърничавата ми глава

налей ми светлина и вяра

и изпрати при мене любовта,

и не допускай да съм стара!

 

Дари ме, Господи, със красота

и направи да съм щастлива,

и като вечен дар на таз земя

сърцето ми да те намира!

 

Любими Господи, ти ми прости,

бъди до мене, дай ми сила

и не забравяй земните ми дни,

душата ми те е открила!

           Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??