О, Господи, защо е старостта
и болестите, и тъгата?
О, моля те, прати ми младостта
и вечно лято на земята!
Във вятърничавата ми глава
налей ми светлина и вяра
и изпрати при мене любовта,
и не допускай да съм стара!
Дари ме, Господи, със красота
и направи да съм щастлива,
и като вечен дар на таз земя
сърцето ми да те намира!
Любими Господи, ти ми прости,
бъди до мене, дай ми сила
и не забравяй земните ми дни,
душата ми те е открила!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados