7.09.2021 г., 21:10 ч.

Молитва 

  Поезия
259 1 3

Но плашат ме сълзите. Честно.
Особено изплакани вечерно.
Те крият много неизвестни,
които няма как да пренебрегнем.
Сълзѝ на радост, гòрко отчаяние,
сълзѝ на щастие и стоицизъм
са скрили най-великото страдание.
И весели са. До цинизъм.
Пристигнат ли в черта на хоризонта,
където залезът залива здрача,
прости ми, Господи, ще ти измоля:
"...И помогни ми също да заплача!"

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Понякога е наистина трудно да плачем. Хареса ми!
  • Сълзите пречистват и ни доближават до Бога. Размисли ме. Прегръщам те и ти подарявам много усмивки
Предложения
: ??:??