4.04.2024 г., 12:35 ч.

Молитва с протегната душа 

  Поезия
160 2 3

МОЛИТВА С ПРОТЕГНАТА ДУША

 

… и все по-мъдър, все по-благ, простил ненавист, злост, обида,

седя на своя гърбав праг – мъж, хлътнал в залеза на рида,

спокоен съм – за всеки миг, що Бог търкулва ми по хълма –

едно врабче със „Чик-чирик!“ с Любов душата ми изпълва,

щом друмник покрай мен се спре, аз вече знам какво ще иска –

 

ведно със вехтото сетре, харизвам сетната си ризка! –

защо да вия като вълк? – насред космическата бездна?

За миг на този свят дошъл, на свой ред утре ще изчезна.

Помнете ме? – немил-недраг, душа протегнал за молитва.

Преди от своя гърбав праг и аз в пространствата да литна.

 

2 април 2024 г.

гр. София, 12, 25 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??